top of page

MENTALE TRAINING

Klimtouw

MENTALE TRAINING VOOR SPORTERS

RUNNING

Herken jij dit? Klamme handen, spieren op spanning, slappe benen en gierende zenuwen?

Moeite met het omgaan met wedstrijdspanning? 

Het gaat oke maar je voelt aan dat er meer in zit?

Weinig zelfvertrouwen tijdens belangrijke sportmomenten, terwijl je trainingen zo goed gaan? 

Vind je het lastig om negatieve denkpatronen te doorbreken?

Je bent niet de enige die dit ervaart en voelt.

In de sport, binnen sportverenigingen en teams zien we dat vooral veel nadruk ligt op het (absoluut belangrijke) fysieke gedeelte; fysieke training & voeding.

Wij geloven dat, door het toevoegen van mentale training, jij als sporter kunt excelleren.

Te vaak wordt gedacht dat mentale training niet concreet maar wollig is. Het tegendeel is waar. Want hoe krachtig is het als jij controle krijgt over de mentale kant van de sport? En als jij de regie hebt over je situatie, via het inzetten van de juiste tools?

Zo stuur jij jezelf, zonder belemmeringen die zich afspelen in jouw hoofd, richting jouw persoonlijke topprestaties.

mtm def_edited.png

VOOR WIE

Voor wie is mentale training geschikt?
Mentale training is er voor iedere sporter op elk niveau (topsporter, amateursporter of recreant), die zichzelf wil verbeteren om tot mooie sportdoelen te komen.

 • Wil jij jezelf als sporter blijven ontwikkelen?

 • Wil je een completere sporter worden?

 • Loop je aan tegen mentale obstakels voorafgaand of tijdens trainingen of wedstrijden? Zoals angstige gedachten, wedstrijdspanning, minder presteren op momenten dat het erom gaat, demotivatie, dichtslaan, ervaren van prestatiedruk?

 • Presteer je goed maar denk je dat je nóg beter kan presteren?

 • Wil jij je lijf en hoofd als sporter nog meer één laten zijn?

 

Groei is altijd mogelijk! Juist door jezelf niet alleen op fysieke, maar ook op mentale training te richten. Het mooie van mentale training is dat je hier ook veel aan hebt binnen andere levensgebieden. Het maakt je een krachtiger mens.

Verenigingen en teams: maak impact!

Naast individuele coaching, zetten wij ons in voor groepen (zoals verenigingen of teams). Via een lezing, interactieve workshop of kennissessie, gaan we samen aan de slag met bewustwording van mindset. En hoe sterk deze van invloed is op sport.

Heel graag laten wij jouw club hiermee kennismaken.

mtm def_edited.png
wandelen
DSC_0261.jpg

DE AANPAK

De aanpak

Mentale training is hét middel om jezelf als sporter nog beter te bewegen richting persoonlijke topprestaties. Je leert je eigen gedachten en gevoelens positief te beïnvloeden, zodat de weg naar succes (nog verder) open komt te liggen. Want wie anders denkt, zal anders presteren.​

Hoe ziet mentale training eruit?

we gaan van start met een (vrijblijvend en kosteloos) kennismakingsgesprek. Een coachtraject slaagt alleen als er van beide kanten een goede klik is tussen jou en de coach. Want pas wanneer er een goede vertrouwensband is, kun je jezelf openstellen voor verandering en verbetering. 

Tijdens de kennismaking bespreken we jouw coachvraag en wat wij daarin voor jou kunnen betekenen. Iedere sporter en elke coachvraag is anders. Daarom bieden wij altijd maatwerk. Jij en de mental coach bepalen samen de inhoud en het doel. 

Oplossingsgericht en praktisch
Onze individuele coaching is oplossingsgericht en praktisch. We gaan samen aan de slag om tot vlotte verbetering te komen. Soms bestaat mentale training uit maar 1 sessie. Soms volgen er meer. 

Na het kennismakingsgesprek bepaal jij natuurlijk zelf óf en wanneer je aan de slag gaat! Als je ervoor wil gaan, gaan we samen op weg naar jouw doel. 

Actief aan de slag

Tijdens mentale training ga je onder begeleiding van de mental coach zelf actief aan de slag om de mentale verbetering in praktijk te brengen. Dit alles met als doel om hier na het traject zelf mee verder te kunnen. 

Bewegen & Buiten
Wij geloven in buiten bewegen als positief middel (dynamisch coachen). Als het past bij jou en bij jouw coachvraag, gaan we graag samen de buitenlucht in. Zo blijven we ook tijdens de consulten letterlijk in beweging. Bijvoorbeeld door samen te wandelen, joggen, of (stukjes) te gaan hardlopen. 

Dit maakt ons uniek

Lees hier meer over wat More than Miles uniek maakt. En over de elementen waar wij voor staan in onze coaching. Zoals Bewegen & Buiten en Gewoonte & Gedrag.

mtm def_edited.png

RUNNING

 • Het kennismakingsgesprek met onze coach is geheel kosteloos. Pas wanneer je daadwerkelijk start met mentale training betaal je het losse consult of het overeengekomen tarief voor het coachingstraject. 

 • Voor verenigingen of teams geldt dat we aanbod op maat samenstellen. Het kennismakingsgesprek dat hieraan vooraf gaat, is uiteraard vrijblijvend en kosteloos.

 • Binnen More than Miles kun je terecht bij een gecertificeerd mental coach en/of een gecertificeerd ACT therapeut. Vanwege onze ervaring in de sportwereld, kunnen we een mooie vertaalslag maken richting sport performance.

 • De consulten kunnen fysiek plaatsvinden in Beneden-Leeuwen, op een andere locatie die we met elkaar afstemmen, of online. Alles is mogelijk. Wat voor jou het beste past.

 • De investering voor een eenmalig consult is €89.

 • In sommige gevallen is het mogelijk dat je zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering de kosten deels of volledig vergoed. Om te zien of dit voor jou van toepassing is, kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Als het traject via je werkgever verloopt, kan jouw werkgever je hier meer over vertellen.

 • Wil je graag meer informatie over mentale training? Of wil je graag eerst kennismaken? Dat snappen we! Neem contact met ons op via info@morethanmiles.nl of klik op 'contact'.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

bottom of page