top of page

BEWEGEN & BUITEN

 

Bewegen en buiten is altijd het antwoord.

Stellig hè? 

Voel je een belemmering, hoe klein of groot ook en waarover dan ook; beweeg en ga naar buiten. Daar vind je ruimte, inspiratie en oplossingen. Laat je gedachten en energie stromen en jouw te belopen weg komt. Echt!

  

Dit is waarom wij enorm voorstander zijn van dynamisch coachen in de buitenlucht. Denk hierbij aan een rustige wandeling of een ontspannen duurloop. Bij deze dynamische manier van coachen voeren we coach gesprekken deels buiten. 

In plaats van tegenover elkaar te zitten in een ruimte omgeven door vier muren, gaan we náást elkaar bewegen in de buitenlucht. Het effect is dat je makkelijker je hoofd kunt 'leegmaken'. Op een ontspannen manier, met frisse zuurstof in je lijf, zorgen we voor de juiste mindset om in verbinding te komen met jezelf.​

Lees hier meer over wat More than Miles uniek maakt. En over de elementen waar wij voor staan in onze coaching.

BEWEGEN & BUITEN

RUNNING

mtm def_edited.png

WAAROM WERKT HET ZO GOED?

RUNNING

Buiten

Een groot gedeelte van de tijd zijn we ons niet bewust van het heden. Onze geest gaat van het verleden naar de toekomst, zónder te stoppen in het heden. Op deze manier verwerken we een groot deel van de informatie niet, die onze zintuigen binnenhalen.

Letterlijk in beweging komen helpt ons precies dat wél te doen: ons bewuster worden van het huidige moment. Het zorgt voor verbinding met jezelf, helpt je te communiceren met je lichaam en bewust te zijn van wat je voelt en ervaart. Zo ben je een bijna perfect afgestemde ‘machine’. 

 

Maar hoe werkt het dan in ons brein?

Onze linker hersenhelft regelt ons denken. We gebruiken deze om problemen op te lossen en organiseren en structureren er ons dagelijks leven mee.

Onze creativiteit en intuïtie zitten in de rechter hersenhelft.

Het is onze bron van creatieve oplossingen, goede ideeën en inspiratie. Je rechter hersenhelft brengt je tot jezelf. Bewegen is een manier om je rechter hersenhelft, en daarmee je innerlijke rijkdom, te activeren! Je voelt je beter, je ideeën beginnen te stromen en je wordt je bewust van jezelf als persoon.

 

Lichaam en geest synchroniseren

Bewegen is inspannen én ontspannen en zorgt juist voor die staat van zijn. Lichaam en geest synchroniseren met elkaar, ook al doen ze verschillende dingen. Bewegen doen we natuurlijk buiten, want frisse lucht stimuleert helder denken.

Beweging & Verandering

Dynamisch coachen is daarom enorm helpend om de geest te bevrijden en spanning uit je lichaam los te laten. In feite zet het spanning om in beweging. En beweging zorgt voor verandering; je gaat letterlijk en figuurlijk je eigen koers bepalen!

Wil je graag meer informatie over dynamisch coachen? Neem dan contact met ons op via info@morethanmiles.nl of klik op 'contact'.

mtm def_edited.png
bottom of page